6-8 personer
Ingredienser
3 morötter
1 gul lök
1 röd paprika
0,5 färsk chili
4 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
2 dl röda linser
1 tsk salt
500gr krossade tomater
2,5 dl creme fraiche
0,5 msk balsamvinäger
1 grönsaksbuljong
Salt och peppar
1 kruka koriander, hackad, spara några blad till dekoration
1 rött äpple
500gr Vegansk Chorizo
150gr cashewnötter
Gör så här
- Grovriv morötterna, hacka paprika, lök och chili och fräs allt tillsammans med pressad vitlök, kryddor och linser i en klick smör.
- Häll i krossade tomater, creme fraiche , balsamvinäger, och smulad buljongtärning.
- Låt småkoka i 10 min, gärna lite längre. Hacka koriander och lägg hacket i grytan, spara några blad till dekorationen. Vill man ha en slätare röra , ta en mixerstav och mixa så slät du vill ha den. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka äpplet i små bitar och korvarna i ca 1 cm bitar, låt det koka några minuter.
- Rosta cashewnötterna så de får lite färg i en torr stekpanna.
Servera med bandspagetti.
Smaklig måltid!