Här tillagas två olika veganska korvar i ugnen. Dom får god smak av grönpeppar, rosépeppar och fransk senap. Enkelt och smakrikt!
4 Portioner, 40 minuter
• 300 g Vegansk Sorundabit eller Kryddbit
• 1 rödlök
• 4 msk fransk senap
• 1 tsk vitlökspulver
• 2 tsk grönpeppar i lag
• 2 tsk rosépeppar
• 2 tsk olivolja
• 150 g champinjoner
• 2 dl vegansk crème fraiche
• 2 dl vegansk grädde
• 150 g vegansk riven gratängost
• 150 g paprikamix
TILLBEHÖR
• Potatismos eller Ris
1. Sätt ugnen på 225*
2. Skär snitt med 1 centimeters mellanrum i korven.
3. Skala och skiva löken och champinjonerna tunt. Lägg korven i en smord ugnsform med olivolja. Fördela lök i skårorna och löken som blir över läggs i formen tillsammans med champinjonerna. Ringla hälften av senapen över och krydda med vitlökspulver. Tillaga i ugnen i 10 minuter.
4. Stöt grönpepparn och rosépepparn i en mortel.
5. Blanda grönpeppar, rosépeppar, crème fraiche, grädde och resterande senap, tillsätt salt, peppar efter smak, och häll över korven. Lägg på den rivna osten, och strimla paprikan och lägg runt om korven. Tillaga ytterliga 15 minuter i ugnen. Servera med potatismos eller ris.